Ortak Eğitim Programı İş ve İstihdama Katkı Sağlıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ortak eğitim programının öğrenciler için verimli bir öğrenme ve iş hayatını tanıma ortamı sağladığını söyledi.

Rektör Şahin; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cemal Darılmaz’la birlikte İşadamı Osman Altuntaş’ı ziyaret etti. Ortak Eğitim adında yeni bir programın uygulamaya konulduğunu ve sürecin başarılı şekilde ilerlediğini kaydeden Şahin, “Sayın Dekanımız Prof. Semih Ekercin’in değerli katkılarıyla şekillenen bu program farklı açılardan önem arz ediyor. Belirli bir not ortalamasına sahip olan Mühendislik öğrencilerimiz son sınıfı doğrudan fabrikalarda çalışarak tamamlıyor. Bu, öğrencilerimizin iş ortamını tanıması ve teorik bilgilerini pratiğe çevirebilmeleri adına son derece önemli. İşadamları da bu program sayesinde performansını gördükleri öğrencilere yatırım yapmış oluyorlar” dedi. ASÜ Rektörü, Ortak Eğitim Programını iş ve istihdama önemli katkılar sunması bakımından da önemsediklerini belirterek, sürecin verimli şekilde ilerlediğini belirtti. Rektör Şahin, sözlerinin son kısmında, Veteriner Fakültesi binasının yapımına sağladığı katkılar münasebetiyle Altuntaş’a bir kere daha teşekkür etti.

İşadamı Osman Altuntaş da Rektör Şahin’e ve ekibine ziyaretleri münasebetiyle teşekkür etti.