İhtisaslaşma Hususunda Her Fikir Çok Kıymetli

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ihtisaslaşma sürecinin geniş bir kesimin katkılarıyla ilerleyebilecek bir süreç olduğunu, bunu sağlamak adına gerek iç, gerekse dış paydaşlarla sürekli istişare halinde olduklarını belirtti.

Şahin, Fizik Bölümü’nün düzenlediği kahvaltı programına katıldı ve akademisyenlerle spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşmayı konuştu. Sürecin ilk döneminde kavramsal çerçevenin anlaşılması için toplantılar yapıldığını, yeni dönemde ise somut projelerin oluşması adına yapılması gereken işbirliklerinin değerlendirildiğini anımsatan ASÜ Rektörü, “Bu noktada epey yol aldık. Yeni fikirler ortaya çıkıyor. Amacımız, disiplinler arası çalışmaları yoğunlaştırmak ve ortaya çıkan fikirleri üretilebilir noktaya getirmek. Burada herkesin fikri çok kıymetli” dedi. Sürece herkesin katkı verebileceğini, kartopu etkisiyle, küçük de olsa her katkının büyük projelere dönüşebileceğini anlatan Prof. Şahin, spor ve sağlığın kesiştiği noktada neler yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıların devam edeceğini söyledi. İhtisaslaşmanın şehir ve üniversite açısından önemli çıktılarından birisinin de etkinlikler ve organizasyonlar olduğunu anımsatan ASÜ Rektörü, “Üniversitemiz kısa süre önce Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonasına ve ulusal çapta bisiklet şampiyonalarına ev sahipliği yaptı. Uluslararası bir bisiklet şampiyonası için de görüşmelerimiz ve hazırlıklarımız sürüyor. Aksaray’ın avantajlı olabileceği bu alanlardaki potansiyelini geliştirmek istiyoruz” dedi.

Kısa açıklamanın ardından Fizik Bölümü akademisyenleri ihtisaslaşmaya dair fikirlerini paylaştı ve yeni eğitim-öğretim dönemine dair planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.